Homepage

Welkom op onze website.

Jukebox Revival is 20 geleden gestart als reparatiebedrijf voor oude jukebox versterkers. In de afgelopen 20 jaar zijn we uitgegroeid tot een bedrijf dat zich bezig houdt met de in- verkoop en restauratie van oude jukeboxen, buizen radio's en (gitaar)versterkers. Daarnaast vindt u bij ons vele onderdelen voor deze apparaten en andere oude elektronica.

Gerestaureerd of ongerestaureerd of ..

jukebox rest.jpgDe meeste jukeboxen die u hier vindt gaan we, in overleg met de klant, geheel restaureren. U kunt er ook voor kiezen een deel van de restauratie zelf te doen. Wij doen bijvoorbeeld de techniek, u de kast.

Een aantal jukeboxen worden ook ongerestaureerd verkocht. De prijs die we daarbij aangeven is de vanaf prijs afgehaald. Als u daar voor kiest gaat u alles zelf doen maar u kunt natuurlijk altijd bij ons terrecht voor hulp en advies. Bovendien ontvangt u bij aanschaf van een ongerestaureerde jukebox een aantrekkelijke korting op alle onderdelen die u nodig hebt om de box te restaureren.

Restauratie

image6.jpgWij hebben ruime ervaring in de restauratie van jukeboxen of jukebox onderdelen. Al is uw jukebox nog zo slecht, wij kunnen hem weer in de oude glorie doen herleven. Houdt u er echter rekening mee dat goede restauraties (slechte doen wij niet) erg tijdrovend (en dus kostbaar) kunnen zijn.

Daarom kunt u bij ons ook terecht voor gedeeltelijke restauraties. Wat u zelf kunt doet u zelf (bijvoorbeeld de buitenkant van de kast) en wij restaureren en reviseren het mechanische en/of elektronische deel.

Buizen en buizenversterkers

Vanuit de kennis en ervaring opgedaan met buizenversterkers uit jukeboxen leveren en repareren we nu ook andere buizen versterkers voor HiFi en bijvoorbeeld gitaarversterkers. Ook uw oude buizenradio is bij ons in goede handen.

tubes.gif

Wij zijn inmiddels dealer van alle belangrijke hedendaagse buizenfabrikanten en zijn de officiele importeur in Nederland van de beroemde Jensen Vintage Speakers voor uw versterker of Jukebox

.jensenloud.gif

Buizen testen

amplitrex_at1000.jpg

Wij kunnen uw buizen testen op een nieuw ontwikkelde en zeer geavanceerde microprocessor gestuurde buizentester. Elke buis wordt getest op maximaal 500 Volt (dat is veel meer dan welke andere vroegere buizentester ook). We testen de buis op "true Mutual Conductance" , Gloeidraad naar Kathode lekken, sluiting, gas en emissie.

Revisie

ami_amp_inside (1).jpg

Wij reviseren niet alleen buizenversterkers maar ook de wat nieuwere van transistoren en printplaten (b.v. Seeburg KD200) voorziene jukeboxversterkers uit de jaren 50, 60 en 70.

Een complete revisie van een buizen versterker bestaat bij ons uit de volgende werkzaamheden :

 

  • Reinigen versterker
  • Vervangen alle condensatoren
  • Vervangen defecte (vermogens)weerstanden
  • Reinigen en zonodig vervangen van schakelaars/relais/potmeters
  • Testen en zonodig vervangen van de buizen
  • Testen en zonodig vervangen van de transformatoren
  • Testen van de gereviseerde versterker

Na een door ons uitgevoerde revisie is uw versterker weer goed voor jarenlang luisterplezier.

Natuurlijk krijgt u van ons garantie op een dergelijke revisie. Vraag naar de voorwaarden.

Daarnaast repareren en reviseren wij ook de andere mechanische delen zoals geheugenbalken/trommel, toetsenborden, selectieunits, creditunits, steppers, wallboxen etc. Hiervoor beschikken we over een groot aantal onderdelen en gespecialiseerde apparatuur.

Abonneren op Jukebox Revival RSS