Wurlitzer 1700 speelt telkens dezelfde (laatste) plaat af

Plaats reactie
bex0p00
Berichten: 7
Lid geworden op: di nov 21, 2017 12:24 pm

Wurlitzer 1700 speelt telkens dezelfde (laatste) plaat af

Bericht door bex0p00 »

Mijn Wurlitzer 1700 heeft het ene mankement nog niet achter de rug of het andere duikt weer op. Nadat het anker van de carrouselmotor vervangen is en de versterker een totale revisie heeft moeten ondergaan hetgeen de jukebox weer een perfect geluid gegeven heeft, is het nu de beurt aan een probleem met de selectie. In plaats van afslaan bij de laatste single wordt deze telkens opnieuw geplaatst en afgespeeld. De nokjes op de carrousel worden netjes naar beneden gedrukt, dus er blijft er niet één hangen. De arm plaatst de single naar beneden en hierna direct weer naar boven.
Heeft iemand enig idee waar dat aan kan liggen?

bex0p00
Berichten: 7
Lid geworden op: di nov 21, 2017 12:24 pm

Re: Wurlitzer 1700 speelt telkens dezelfde (laatste) plaat af

Bericht door bex0p00 »

Ben er zelf achter gekomen. Had te maken met de afstelling van kabeltje van het naaldborsteltje. Stond te strak. iets losser gezet en probleem (hopelijk) opgelost. Op naar het volgende probleem............

Roy01
Berichten: 948
Lid geworden op: za dec 05, 2015 11:12 pm

Re: Wurlitzer 1700 speelt telkens dezelfde (laatste) plaat af

Bericht door Roy01 »

Fijn dat U dit even vermeld aangezien het geen alledaagse oorzaak van dit probleem is.

Mvg,

Roy

bex0p00
Berichten: 7
Lid geworden op: di nov 21, 2017 12:24 pm

Re: Wurlitzer 1700

Bericht door bex0p00 »

Na drie jaar wederom het anker van de carrouselmotor verbrand. Na revisie heeft deze het nog geen drie jaar gedaan. Anker wordt ter beoordeling van revisie opgestuurd. Maar weer een andere gereviseerde bestellen. Jukebox speelt weinig, hooguit twee keer per maand.
Heb laatste keer een aantal singles afgespeeld met telkens de resetknop gebruiken. Wou even de kwaliteit van de singles proberen. Moet het toch niet aan kunnen liggen.
Weet iemand welke vet ik moet gebruiken voor het anker en de tandwielen van de carrousel? Molykote schijnt niet goed te zijn hiervoor volgens ingewijden.

Roy01
Berichten: 948
Lid geworden op: za dec 05, 2015 11:12 pm

Re: Wurlitzer 1700 speelt telkens dezelfde (laatste) plaat af

Bericht door Roy01 »

Bij een revisie kan altijd wel iets fout gaan, dat kan ik niet beoordelen via een Forum want ik weet ook de toestand van deze Jukebox niet en ik denk dat diegene die deze Revisie gedaan heeft ook vast wel kan achterhalen of dit een fout is van hem zelf of er is iets anders aan de hand. Ook ik krijg geregeld dit soort klachten te horen en dan is het antwoord van mij als volgt: als het mechaniek niet juist is afgeregeld en onderhoud heeft gehad dus veel te zwaar moet werken dan waarvoor het ontworpen is door oude smeermiddelen kan ik wel 10 motoren reviseren maar zullen deze in Uw jukebox ook alle 10 kapot gaan binnen 3 jaar terwijl deze bij iemand anders het over 10 jaar nog steeds zonder problemen werkt omdat zijn mechaniek wel correct is afgesteld/gesmeerd. Dit is dan ook de reden waarom meeste monteurs NIET aan huis repareren en ik lever om die reden ook geen losse gereviseerde wagentjes voor NSM jukeboxen meer want ik kan bijv. De koppeling wel vervangen maar als het platen magazijn niet goed is word de nieuwe koppeling ook kapot gedrukt en om eerlijk te zeggen zou je dat ook niet moeten willen. Maar daar is bijv een andere "specialist" weer makkelijker in en dat moet Hij weten, ik ben iemand die liever een oplossing voor de lange termijn heb en dat zijn keuzes die iedereen voor zich maakt

Het maakt dan ook totaal geen Klo*e uit welk merk je hebt dit is bij iedere jukebox van elk merk van toepassing. Ik zou in dit geval adviseren om de hele jukebox naar de persoon te brengen die de motor reviseert zodat hij ook het mechaniek kan controleren voordat U over 2 à 3 jaar weer hetzelfde probleem hebt, dat is voor beide partijen niet leuk

Dit Advies geef ik altijd en ja ook ik weet dat het een feit is dat er maar weinigen zijn die dit ervoor over hebben maar ondertussen wel de meeste problemen met hun Jukebox hebben en gefrustreerd raken. Ook dat zijn keuzes die iedereen voor zich maakt.
De reden voor dit advies is dan ook om die frustraties voor te zijn want gevolg storingen repareren zonder de oorzaak eerst op te lossen zijn net zo effectief als water naar de zee dragen en toch worden de meeste jukeboxen wel op deze manier gerepareerd wat toch raar is als je er zo over na denkt nietwaar?


Succes,

Roy

marc1966
Berichten: 219
Lid geworden op: di dec 18, 2018 11:11 am

Re: Wurlitzer 1700 speelt telkens dezelfde (laatste) plaat af

Bericht door marc1966 »

Motoren verbranden vaak doordat ze te veel of te weinig spanning krijgen of omdat ze vel te zwaar moeten werken . Controleer eens of de motor niet te strak tegen het tandwiel aan gedrukt word zo krijg je teveel weerstand/frictie !.
Loop alles eens goed na en check of er ergens oud en uitgehard vet zit ! dis lijkt op zich geen probleem maar is het wel .
Ik ken iemand die jaren lang zijn Haarfohn gebruikte om het mechaniek op te warmen zodat alles soepel draaide . Nu is ook dat trucje niet meer van toepassing want alles is vastgelopen .
Ik wil hiermee aangeven warmte maakt vet en olie een stuk vloeibaarder dus loopt alles soepeler maar veroorzaakt meer schade dan men zou kunnen bedenken .
Ik zeg ga gewoon het gehele mechaniek nazien en demonteren en alles goed schoonmaken nieuw vet erin en olie waar dit moet .

Nog 1 tip laat geregeld de jukebox spelen dit is het behoud van alles en vergeet niet de Elkos enz enz die spanning behouden is veel beter dan maanden uit en dan stroom erop .

S6 met u Jukebox komt allemaal wel in orde met tijd en geduld

Mvgr Marc

austin
Berichten: 1588
Lid geworden op: do dec 02, 2010 6:49 pm
Locatie: houthalen

Re: Wurlitzer 1700 speelt telkens dezelfde (laatste) plaat af

Bericht door austin »

heb dit gehad bij een W1900 ,zelfde principe werking, na dat de motor nieuw gewikkeld was deed hij het weer super tot bij verder testen dat hij de platen terug langzamer begon naar boven te brengen, motor stond na een paar platen al goed warm, hier zat het probleem in de reverse switch , sloot op zicht goed maar na meting een weerstand over de contacten, kortom veerkracht uit de contacten, dit in orde gebracht en zijn nu vele jaren verder.
https://www.jukebox-revival.eu/index.php/jukebox-parts/wurlitzer-parts/wurlitzer-1700-1800/vervangende-transferswitch-wurlitzer-1700-t-m-2600-series.html
dit zou een oplossing kunnen zijn maar heb het zelf nog niet geprobeerd.

Plaats reactie