KD200 selectie

Plaats reactie
hamsatman
Berichten: 19
Lid geworden op: vr sep 29, 2017 10:23 am

KD200 selectie

Bericht door hamsatman »

Hallo mede liefhebbers,

Ik heb sinds kort een kd200.
Als ik de Jukebox aanzet kan ik de eerste paar minuten geen selectie maken.
De wagen gaat dan 2x op en neer en dat was het dan.
Na vijf minuten kan ik selecties maken en speelt hij ook alles netjes af en (meestal) in de goede volgorde.
Is dit normaal of zijn de buizen van de selectie unit aan vervanging toe?
En welke moet ik dan vervangen? Of allemaal? Dus de 2050 12ax7 0a2 en de 6x4?
Of kan er een andere oorzaak zijn?
Alvast bedankt voor de mogelijke oplossingen.

Roy01
Berichten: 882
Lid geworden op: za dec 05, 2015 11:12 pm

Re: KD200 selectie

Bericht door Roy01 »

Als deze wel werkt als de kast een tijdje aan staat is idd het meest voor de hand liggend dat een buis slecht is of (dit kan ik van hieruit niet zien) als deze unit nog niet gereviseerd is kan deze storing ook door een elko veroorzaakt worden. Is het nodig om alle buizen te vervangen? Waarschijnlijk niet maar ik kan mij voorstellen dat U geen buizentester heeft, U zou hiervoor eens een mail naar de beheerder kunnen sturen of hij deze voor U wilt testen dit is vaak goedkoper dan een hoop buizen die nog prima zijn te vervangen

Een andere tip vind U wellicht hier:

https://www.jukebox-revival.nl/phpBB3/viewtopic.php?f=3&t=2873

Succes

hamsatman
Berichten: 19
Lid geworden op: vr sep 29, 2017 10:23 am

Re: KD200 selectie

Bericht door hamsatman »

Hoi Roy01,

Dank je wel voor je antwoord.
Er zitten inderdaad nog de originele printen in.
De selectie is hetgeen wat momenteel 'moeilijk' doet.
De prijs van de jukebox was dermate goed, dat ik nu niet ga bezuinigen en investeren in een goed werkende selectie unit.
Na het lezen van je bericht heb ik een nieuwe selectie print besteld met de bijbehorende buizen.
De andere printen wil ik ook nog gaan vervangen, maar omdat deze (schijnbaar) nog goed functioneren wil ik dat in een later stadium gaan doen.
De buizen die van de unit afkomen kan ik nog bewaren en altijd nog een keer laten testen.
Zijn deze voor test/reserve doeleinden.

hamsatman
Berichten: 19
Lid geworden op: vr sep 29, 2017 10:23 am

Re: KD200 selectie

Bericht door hamsatman »

Vandaag de print en de buizen ontvangen.
De selectie print vervangen, de pulstransformator omgezet.
Nu pakt hij wel selecties, alleen....
Hij pakt de eerste singel die hij tegenkomt. En als ik dan een volgend nummer kies dan zet hij de singel terug en
gaat de unit langs alle singels. Als ik dan een nieuwe selectie kies, dan stopt de wagen en pakt hij de eerste de beste singel
waar hij op dat moment stilstaat. Als ik weer een selectie maak terwijl een singel wordt afgespeeld dan zet hij de singel terug
en gaat de unit weer langs alle singels.. (Ik doe dus met de selectie 'handmatig' de unit stoppen en een singel pakken cq terugzetten).
Het is duidelijk dat nog ergens een fout zit. Iemand enig idee?
Hij schijnt overigens een voorkeur te hebben voor de B-kant van de singles.

Roy01
Berichten: 882
Lid geworden op: za dec 05, 2015 11:12 pm

Re: KD200 selectie

Bericht door Roy01 »

gaat meestal een slechte massa verbinding van de tormat zijn.

Succes

hamsatman
Berichten: 19
Lid geworden op: vr sep 29, 2017 10:23 am

Re: KD200 selectie

Bericht door hamsatman »

Ik wist niet waar ik het moest gaan zoeken.
Het schema erbij gehaald en toen ontdekte ik dat op de TEU Input (J552)
een tulp stekker is ingestoken waar een kabel met drie aders op is aangesloten.
De massa was aangesloten en de groene draad, maar de rode draad die hong er los bij.
Waarschijnlijk was de draad afgebroken, dus opnieuw gestript en bij de massa gehouden.
De selectie werkt nu perfect, dus de soldeerbout aangestoken en samen met de massa gesoldeerd.
Alles functioneert nu weer zoals het zou moeten.
Bedankt voor de tip Roy!
/me is very happy

hamsatman
Berichten: 19
Lid geworden op: vr sep 29, 2017 10:23 am

Re: KD200 selectie

Bericht door hamsatman »

Ik kom er nu achter.. Ik kan drie nummers selecteren...
Bij de vierde stopt hij het eerste nummer en gaat hij de tweede geselecteerde spelen...
Heeft de unit maar geheugen voor drie nummers of heb ik de volgende uitdaging te pakken?
En waar moet ik dit weer gaan zoeken? ;-)

austin
Berichten: 1550
Lid geworden op: do dec 02, 2010 6:49 pm
Locatie: houthalen

Re: KD200 selectie

Bericht door austin »

de jukebox gaat de platen niet spelen in de volgorde dat je drukt maar wat hij eerst tegenkomt , als de plaat tijdens het spelen afslaat als je een selectie maakt heb je een slecht contact in je toetsenbord of stekkers op de print van de stepper , je kan mat een KD200 200 selecties ineens kiezen ,
gaat hij maar 3 selecties spelen en daarna gewoon op en neer lopen als je meer hebt geselecteerd moet je jukebox gereviseerd worden .

hamsatman
Berichten: 19
Lid geworden op: vr sep 29, 2017 10:23 am

Re: KD200 selectie

Bericht door hamsatman »

Hoi austin, dank je wel voor je antwoord.
Hij doet het nu weer zoals ik zou verwachten.
Geen idee wat het is geweest.
Ik denk dat het de nieuwigheid is. :mrgreen:
Ik zou zeggen afblijven en ervan gaan genieten. ;-)

Roy01
Berichten: 882
Lid geworden op: za dec 05, 2015 11:12 pm

Re: KD200 selectie

Bericht door Roy01 »

Ben het hier wel met Austin eens,

Meestal gaan deze jukeboxen wel een revisie nodig hebben en is het natuurlijk de vraag in hoeverre men dit zelf wilt en kan doen.

Maar je kunt geluk hebben dat het een slechte verbinding is in de stekkers op de receiver of slecht contact in het toetsenbord. Ik heb dit probleem al eens gehad en toen was het een slecht contact op de wagen. Alles goed reinigen en afstellen volgens de manual en het werkte weer.

Dus mocht het in de toekomst weer het geval zijn misschien een kijkje waard.

Grt,

Roy

hamsatman
Berichten: 19
Lid geworden op: vr sep 29, 2017 10:23 am

Re: KD200 selectie

Bericht door hamsatman »

Ik weet de geschiedenis van de jukebox niet.
Misschien is hij mechanisch gereviseerd, ik zou het niet weten.
Voorlopig maar eens even genieten ervan,
en op termijn een revisie inplannen.

Plaats reactie