Seeburg SX100 neemt continue platen en steekt weer weg

Plaats reactie
lordbizarre
Berichten: 5
Lid geworden op: vr dec 13, 2019 8:10 am

Seeburg SX100 neemt continue platen en steekt weer weg

Bericht door lordbizarre »

Hallo !
om een vriend uit de nood te helpen ( ben een amp tech ) bij een SX100 moest ik passen want er was geen duidelijke oplossing .
Wat wèl boven kwam : de JB was nogal ruw van de ene kamer naar de andere verplaatst . Dus onmiddellijk de vergrendelingsvijzen nagekeken maar die stonden dus in transport mode , dus vast . Deze los gezet maar probleem bleef .
nl , bij het maken van een selectie zoekt en neemt hij de plaat en speelt ze , steekt ze dan weg maar...dan neemt hij ze terug , steekt ze weg , neemt ze terug enz...zonder enige mogelijkheid om dit te stoppen ( cancelswitch of einde-plaat reed , of ..of..)
Enkel als men de AC switch OFF en na enkele seconden terug ON zet neemt hij terug een gekozen selectie , speelt de plaat maar na het terugsteken weer hetzelfde probleem !Na OFF-ON maar zonder selectie gaat het blok twee maal weg en weer en stopt dan , lijkt me ok ..?..
Nergens lijkt er een kabel los te zitten ( heb alle stekkers uit- en ingeplugd ) , het relais zit ook vast , aan de selectiebalk lijkt ook alles ok ...
Wat kan hier de oorzaak/reden van deze werking zijn ? Blijkbaar wel de "onzachte "behandeling maar wat veroorzaakt deze manier van werken ?

Roy01
Berichten: 882
Lid geworden op: za dec 05, 2015 11:12 pm

Re: Seeburg SX100 neemt continue platen en steekt weer weg

Bericht door Roy01 »

Lijkt er op dat de clutch blijft hangen.

austin
Berichten: 1550
Lid geworden op: do dec 02, 2010 6:49 pm
Locatie: houthalen

Re: Seeburg SX100 neemt continue platen en steekt weer weg

Bericht door austin »

kijk eens in de voeding of het trip relais blijft aangetrokken , als dit blijft aangetrokken kijken op het mechaniek of de contacten 3m1 openen, zijn de onderste contacten bij de camswitch , deze moeten openen in play positie.

Plaats reactie