code witte wieletjes

Plaats reactie
Hans-d
Berichten: 4
Lid geworden op: di nov 21, 2017 8:30 pm

code witte wieletjes

Bericht door Hans-d »

Mijn lpc480 heeft wat geheugenverlies en seelctieprobleempjes. Ik heb per ongeluk ook een van de witte wieltjes verdraaid. Hoe weet ik welke cijfers voor moeten staan? en wat kan ik schoonmaken met contactspray?

Roy01
Berichten: 883
Lid geworden op: za dec 05, 2015 11:12 pm

Re: code witte wieletjes

Bericht door Roy01 »

is de tormat selectie unit al gereviseerd en zijn alle contacten (zeker in de reverse switch) goed schoon?

Wat betreft die witte wieltjes, dat is de populariteits meter, hoe hoger het nummer op dat wieltje hoe vaker de plaat gespeeld is en die platen zou U als exploitant niet willen verwijderen, de platen waarbij het nummer laag was uiteraard wel want die brengen geen geld in het laatje, U kunt deze door de zwarte knop rechts allemaal naar 0 draaien en de wagen zal (als alles nog werkt) de betreffende witte wieltjes steeds 1 stapje hoger zetten als die plaat uit het magazijn gehaald word om hem af te spelen.


Succes,

Roy

Hans-d
Berichten: 4
Lid geworden op: di nov 21, 2017 8:30 pm

Re: code witte wieletjes

Bericht door Hans-d »

Dank voor je reactie. Bij mijn weten is er niets gereviseerd. Wat zijn de uiterlijke kenmerken waardoor ik weet dat er gereviseerd moet worden? Of is het alleen een kwestie van schoonmaken?

Roy01
Berichten: 883
Lid geworden op: za dec 05, 2015 11:12 pm

Re: code witte wieletjes

Bericht door Roy01 »

Eh, alleen schoon maken is niet voldoende en ik leg het nog 1x uit en dan stop ik hiermee, want dit verhaal zal een eindeloos item zijn en blijven maar zal uiteindelijk altijd hetzelfde blijven. Een jukebox is vergelijkbaar met een auto dus heeft regelmatig onderhoud nodig, maar we gebruiken het apparaat hetzelfde als een wasmachine. alleen worden de meeste auto's niet ouder dan 30 jaar (enkele uitzonderingen natuurlijk dat noemen wij oldtimers welke in de meeste gevallen in hun bestaan vaak minimaal 1x volledig uit elkaar gelegen hebben en opnieuw zijn opgebouwd), en als een wasmachine stuk gaat word deze vervangen. nu zijn de meeste jukeboxen de laatste jaren niet tot nauwelijks onderhouden en meeste kasten in thuisgebruik worden dan ook niet goed onderhouden enkel gebruikt tot dat het in de soep loopt want een consument heet niet voor niets een eindgebruiker en omdat er steeds minder gerepareerd werd in de consumentenelectronica is het tegenwoordig een wegwerpmaatschappij dus er zijn er nog maar weinig jukebox bezitters die hun eigen jukebox kunnen oliën en afstellen (wederom enkele uitzonderingen daargelaten).

Met als gevolg ...Loopt uiteindelijk alles niet zo lekker meer dan poets je dit er niet ff vanaf en worden dergelijke kasten vaak op MP te koop aangeboden om er zo nog iets voor terug te krijgen of zoekt men een monteur en blijkt de reparatie toch duurder te zijn dan gedacht want niet smeren betekend extra slijtage = onderdelen nodig en die zijn soms niet te krijgen dus word de kast gesloopt voor de onderdelen om van 2 kasten 1 te maken en zo blijven er steeds minder kasten over, maar zou het zomaar kunnen dat je als leek opgescheept zit met een kast die je niet spelend zult krijgen zonder er een 2e kast bij te kopen ( kosten lopen dan aardig op) die overige onderdelen worden dan vaak los verkocht want dat leverd meer op, terwijl er vast iemand is die dit onderdeel nog had liggen elders op deze aardkloot, maar uiteindelijk draait alles om geld en niet om het behoud van deze machine's, en daar zit de 2 strijd tussen de hobbyisten want doe je het voor het behoud van de machine of probeer je er zoveel mogelijk winst uit te halen?

echter door het internet lijkt het dat er heel veel te koop is, zo ook voor onderdelen . Neem als voorbeeld. De TMS1000 voor NSM creditunits is niet meer leverbaar, ga je op het www zoeken word je hiermee doodgegooid... MAAR!!!!! De TMS1000 is in de fabriek dusdanig in elkaar gezet voor de betreffende functie zeg maar geprogrammeerd dat geen enkele van die aangeboden TMS 1000 chips zal werken in die creditunit, veel gestelde vraag is dan ook hoe je deze kunt programmeren en het antwoord daarop is NIET . Werkelijkheid is daarom dat er nog maar een fractie te koop is En de kwaliteit van de opknappers en onderdelen aanzienlijk slechter geworden is tegenover 20 jaar geleden, Toen werd er maar weinig via internet gedaan en ging men eerst kijken naar een jukebox of onderdeel voordat men een bod uit bracht en leek het aanbod minder maar in werkelijkheid was er toen nog genoeg, Of bezocht men vaker een jukeboxbeurs wat voor vele destijds een happening was hoewel de bezoekers aantallen nu ook redelijk zijn kon je toen letterlijk over de koppen lopen, de beste kasten vind je als leek over het algemeen alleen nog op jukeboxbeurzen want daar kun je alles meteen testen en zien terwijl op foto's alles mooi uit kan zien en daarom noem ik marktplaats ook wel het afvoerputje .

Of iets gereviseerd is, is te zien of er bijv. nieuwe elko's in zitten in die kasten onderin de jukebox (een kenner ziet dit meteen en let hier zeker op , een leek waarschijnlijk niet dus of U die kenmerken kunt zien? (Maar dit is wel iets waar een leek zich vaak in laat benadelen.) Als U een 2e hands auto zou kopen ziet U dan of er een nieuwe distributieriem in ligt en zou U weten waar U op moet letten? Maar bij een auto zou je evt. Papieren kunnen hebben of opvragen waar je info op terug vind en een APK die je bij een jukebox niet hebt. Daarnaast heb je er net een X aantal KM voor gereden en om hem dan te moeten laten staan Hmmmm. In sommige gevallen wel een betere keuze maar goed, ik weet in veel gevallen waar ik op moet letten, en zie dan op MP veel "gereviseerde" kasten voorbij komen waar op de foto's genoeg oude slijtage onderdelen niet vervangen zijn.

Als het mechaniek schoon is en glimt zijn enkele kenmerken dat er iets aan gedaan is maar ook dat geeft geen garantie's of het daadwerkelijk gereviseerd is ( Een auto met kapotte motor kan ook mooi in de lak staan maar ver zul je er niet mee komen :mrgreen: ). Iemand die een gereviseerde kast verkoopt zal er dan ook vaak genoeg service bij verlenen omdat dit dan maar zelden noodzakelijk zal zijn. Ik ken de geschiedenis van deze kast niet dus zal ik er maar van uit gaan dat alles in deze kast dik 56 jaar oud is, is Uw auto, TV. Wasmachine, Droger etc. etc . etc. Zo oud mogen worden?

een jukebox van 500,- kost daarom vaker het 3 voudige als deze volledig gereviseerd is maar een opknapper kan ook 1500,- kosten en dan koop je die kast dus te duur in. Kortom, het is vaak de ervaring waardoor je ziet of een jukebox de vraagprijs waard is of niet en of iets gereviseerd is of slechts gerepareerd is wat technisch gezien ook als revisie genoemd mag worden aangezien er geen richtlijnen voor deze term zijn. Dus wat voor de een door moet gaan als gereviseerd hoeft dit voor een ander niet te zijn. Refurbished is net zoiets, voor de een betekend dit werkend gemaakt voor de ander betekend dit dat het apparaat er ook als nieuw uit moet zien.

De jukebox markt is dus net zoiets als een 2e hands auto kopen, je moet er geluk mee hebben of zelf heel handig zijn, en ja particulier ben je dan vaak een stuk goedkoper uit maar bij de meeste garage's krijg je vaak wel een vorm van garantie welke je bij die particulier niet krijgt

In welke staat Uw jukebox is kan ik van hieruit niet zien maar U weet nu wel waar U het eventueel aan zou kunnen zien.

Als de jukebox niet gereviseerd is, is dit wel aan te bevelen maar houd er wel rekening mee dat een specialist er rustig 800,- of meer voor kan vragen terwijl een handige buurman het al voor 250,- zou doen. Vraag is of het dan ook goed gebeurd? (er zijn natuurlijk ook echt handige buurmannen die verstand van zaken hebben) maar zo zijn er ook mensen die alleen voor APK met hun auto in de garage komen omdat die handige buurman net niet bevoegd is die APK uit te voeren :lol:

Hopende U voldoende te hebben geïnformeerd

Mvg,

Roy

Plaats reactie