Nieuwe trafo junctionbox continental1

Lambecka
Berichten: 13
Lid geworden op: do nov 14, 2019 1:06 pm

Nieuwe trafo junctionbox continental1

Bericht door Lambecka »

Na het opblazen van step down trafo in mijn continental 1 heb ik de volgende onderdelen besteld en gemonteerd.
Nieuw trafo L1234 twee diode 1000v6 a weerstand 470ohm 10w, condensator 1000UF 63v . Alles volgens schema gemonteerd en aangesloten.
Voordat ik de junctionbox terug plaats de uitgangs waarden gemeten. Uitgang van de lage spanning meet , 34,9 volt.
Mijn vraag is eigenlijk, is dit niet te hoog??? Ik had spanning van ongeveer 25 volt verwacht.
Voordat ik het geheel weer samenbouw zou ik graag willen weten of,het correct is.

austin
Berichten: 1504
Lid geworden op: do dec 02, 2010 6:49 pm
Locatie: houthalen

Re: Nieuwe trafo junctionbox continental1

Bericht door austin »

spanning klopt , bij gelijkrichting en afvlakking krijg je de uitgangsspanning x 1.41 , die 35v is eigenlijk te hoog te hoog voor het relais van de mute omdat dit constant geschakeld staat wanneer er geen plaat speelt , hier zou je eventueel een weerstand in serie mee kunnen plaatsen aan het relais om de spanning omlaag te halen, de rest wordt maar even bediend en dat kan dan minder kwaad.Eigenlijk zou de trafo 20V AC moeten zijn.

Lambecka
Berichten: 13
Lid geworden op: do nov 14, 2019 1:06 pm

Re: Nieuwe trafo junctionbox continental1

Bericht door Lambecka »

Ok , bedankt voor de info, zal in de oude situatie met originele trafo dan ook wel zo geweest zijn. Had de manual en de schema,s er opnagekeken, maar nergens word deze spanning vermeld. Begrijp ook dat meerdere relais worden bedient, maar je zou verwachten dat er dan in de specificaties een range word gegeven van waar tussen de v waarde moet liggen.
Heb geen ervaringen met plaatsen van weerstanden zonder schema. Heb je een suggestie hoe dat eruit moet zien??

austin
Berichten: 1504
Lid geworden op: do dec 02, 2010 6:49 pm
Locatie: houthalen

Re: Nieuwe trafo junctionbox continental1

Bericht door austin »

Kan hier de hele uitleg proberen te schrijven maar google even op voorschakelweerstand berekenen.

Lambecka
Berichten: 13
Lid geworden op: do nov 14, 2019 1:06 pm

Re: Nieuwe trafo junctionbox continental1

Bericht door Lambecka »

Ok gevonden en duidelijk. Terug brengen naar 32 volt voldoenden denk je??

martin knegt
Berichten: 885
Lid geworden op: do aug 19, 2004 5:42 pm
Locatie: Brielle

Re: Nieuwe trafo junctionbox continental1

Bericht door martin knegt »

Ik heb al 2 maal een nieuwe transformator gebruikten werken prima.
De spanning die je maat is onbelast en wordt maar een klein betje naar beneden gehaald door de grote weerstand naar massa.
Alles wat je gaat doen zal er alleen maar voor zorgen dat je motoren te langzaam gaan lopen.
Dus gewoon het schema aanhouden is het beste

austin
Berichten: 1504
Lid geworden op: do dec 02, 2010 6:49 pm
Locatie: houthalen

Re: Nieuwe trafo junctionbox continental1

Bericht door austin »

Beste Martin, in mijn schrijven verwijs ik alleen maar naar het zetten van een weerstand in serie met het mute relais omdat dit soms heel lang geactiveerd is , de motoren en andere relais en spoelen worden maar even bediend en dit geeft inderdaad geen probleem, maar ik heb reeds een verbrand mute relais gehad bij een nieuwe trafo.
Originele secundaire uitgang van trafo is ongeveer 20Vac.
@Lambecka , spanning op het relais terugbrengen onder de 28Vdc,

martin knegt
Berichten: 885
Lid geworden op: do aug 19, 2004 5:42 pm
Locatie: Brielle

Re: Nieuwe trafo junctionbox continental1

Bericht door martin knegt »

Klopt,
Maar het relais ik voor een hogere spanning ,maar als hij in het verleden is vervangen dan is dit vaak door een 24 volt uitvoering en dan zal er een weerstand in in serie gezet moeten worden afhankelijk van het relais iets tussen de 100 en 220 ohm 4watt.
De trafos van Piet zijn goed dus ik verwacht geen probleem met het relais.

Lambecka
Berichten: 13
Lid geworden op: do nov 14, 2019 1:06 pm

Re: Nieuwe trafo junctionbox continental1

Bericht door Lambecka »

De oude transformator die ik heb vervangen, was de originele.

Lambecka
Berichten: 13
Lid geworden op: do nov 14, 2019 1:06 pm

Re: Nieuwe trafo junctionbox continental1

Bericht door Lambecka »

Heb nog even gecontroleerd ,maar de originele mute relais zit er nog in.
Hoeveel volt max mag dit relais dan nu eigenlijk hebben,zonder hem te overbelasten.
In de oude situatie met originele transf was het geen probleem en rel raakte niet oververhit

martin knegt
Berichten: 885
Lid geworden op: do aug 19, 2004 5:42 pm
Locatie: Brielle

Re: Nieuwe trafo junctionbox continental1

Bericht door martin knegt »

Wat is nu de spanning ?
Normaal kunnen ze iets tussen de 28 en 32 volt hebben.
Maar belangrijker is wordt hij warm ?

Lambecka
Berichten: 13
Lid geworden op: do nov 14, 2019 1:06 pm

Re: Nieuwe trafo junctionbox continental1

Bericht door Lambecka »

Ik moet de junctionbox met nieuwe trafo nog inbouwen en had de uitgang gemeten op 34,9 v dus onbelast niks aangesloten

martin knegt
Berichten: 885
Lid geworden op: do aug 19, 2004 5:42 pm
Locatie: Brielle

Re: Nieuwe trafo junctionbox continental1

Bericht door martin knegt »

Ok,
Sluit hem dan aan en kijk dan wat de spanning is.
Zorg ook dat de zekering aan de binnenkant de juiste waarde heeft omdat dit vaak de oorzaak is dat de trafo verbrand.

Lambecka
Berichten: 13
Lid geworden op: do nov 14, 2019 1:06 pm

Re: Nieuwe trafo junctionbox continental1

Bericht door Lambecka »

Alles aangesloten en bij de mute ingang meet hij 32,9 volt. Of hij ook warm word kan ik in deze situatie moeilijk controleren omdat hij onder in de versterker zit .

martin knegt
Berichten: 885
Lid geworden op: do aug 19, 2004 5:42 pm
Locatie: Brielle

Re: Nieuwe trafo junctionbox continental1

Bericht door martin knegt »

Het wisselen van de platen gaat dit met dezelfde snelheid dan in het verleden ?
De spanning is volgens mij prima.

Plaats reactie