NSM Prestige 120 C Trafo

Plaats reactie
Sjaos
Berichten: 6
Lid geworden op: vr feb 05, 2021 7:02 pm

NSM Prestige 120 C Trafo

Bericht door Sjaos »

Beste leden, ik zoek voor een NSM Prestige 120 C, voor de controle-unit een Trafo, de zgn. stuurtrafo.

Primair 0 - 220 vac
Secundair 0 - 80 - 100 - 110 vac
secundair 0- 30 vac
secundair 0 - 7,5 vac
Of eventueel een complete unit met een werkende trafo

Gr. Sjaak
Roy01
Berichten: 1135
Lid geworden op: za dec 05, 2015 11:12 pm

Re: NSM Prestige 120 C Trafo

Bericht door Roy01 »

Ik heb deze trafo met de massa's hier liggen, maar je bent ook een van de eerste die ik hoor met deze klacht en de trafo kapot schijnt te hebben. Hoe is dat zo gekomen als ik vragen mag? want alles van en naar die trafo is normaal afgezekerd en kan dus eigenlijk alleen defect raken door een te zware of doorverbonden zekering.

P.s. die trafo is bovendien niet specifiek voor de 120C, je zoekt dus gewoon de steuer trafo van een mechanische NSM en word bij een revisie van de centrale standaard mee vervangen als deze kapot blijkt te zijn want het ding moet werkend retour, dat zou in verhouding gegarandeerd goedkoper zijn. Hint hint hint 8)

Mvg,

Roy Kroesen
Sjaos
Berichten: 6
Lid geworden op: vr feb 05, 2021 7:02 pm

Re: NSM Prestige 120 C Trafo

Bericht door Sjaos »

Roy,

bedankt voor je reactie. Ik had voor de lol een Prestige 120C gekocht, voor 180 euro, nadat ik voor een kennis een NSM ES 120 had gerepareerd en geinteresseerd werd door de techniek van NSM en er meer van wilde weten. Gelukkig bleek na veel meten etc het een reperabele draadbreuk te zijn op de print, dus dat is opgelost.

De man van de NSM ES120 heeft nu een kennis naar mij verwezen die een NSM Prestige 120A heeft gekocht op MP, niet werkend ! gekocht voor 400 euro, ben vandaag ff wezen kijken bij hem in Beverwijk. ER was behoorlijk in gerommeld zag ik al direct. Spielmotor draait niet, ook niet bij indrukken van scan-schakelaar. Motorrelais komt wel in. Ik heb spanningen gemeten, 80 en 100 VAC zijn aanwezig. Karretje eruit gehaald, op stang gezet, motor wordt wel warm, niet draaien. Plug van de motor losgehaald, en motor wikkelingen gemeten, nul-draad (zwart) is onderbroken, de 2 wikkelingen, (bruin en violet) meet ik ong 140 Ohm. Dus nu zoek ik een motor en/of stator .... Iki hoop dat jij als NSM specialist er 1 hebt liggen en bereid bent om die te verkopen ?
Ik heb die man al verteld dat het zo een duur boxie gaat worden
Roy01
Berichten: 1135
Lid geworden op: za dec 05, 2015 11:12 pm

Re: NSM Prestige 120 C Trafo

Bericht door Roy01 »

Deze motoren heb ik niet voor de losse verkoop liggen, niet alles van NSM ligt voor het oprapen.

Maar 1 advies, is die 120A het repareren wel waard? De versterker is meestal gaar en bewerkelijk, de Merula elementen hebben hun beste jaren vaak al lang achter zich liggen en een Shure wagen klinkt niet in deze jukeboxen. Ik denk dat dit eerder een Donor kast is.

Mvg,

Roy Kroesen
Sjaos
Berichten: 6
Lid geworden op: vr feb 05, 2021 7:02 pm

Re: NSM Prestige 120 C Trafo

Bericht door Sjaos »

Roy,

Bedankt voor je antwoord. Ik denk ook dat het uitloopt op slopen. Maar die man heeft de kast op MP gekocht wetende dat hij defect was. Ik heb vandaag een goede motor opgehaald bij Piet Huisman in Obdam. Van de week zet ik die motor erin bij die man in Beverwijk en ik ben benieuwd wat er dan nog meer aan mankeert. Ik had al gezien dat er flink aan de versterkers gerommeld was, dus ik heb er weinig hoop op. Maar die man heeft aangegeven dat het wist dat het een gok was en schijnt er niet mee te zitten ....
Ik laat het je weten hoe het afgelopen is.
Mvrgr. Sjaak
Roy01
Berichten: 1135
Lid geworden op: za dec 05, 2015 11:12 pm

Re: NSM Prestige 120 C Trafo

Bericht door Roy01 »

Dat zijn wel herkenbare verhalen dat men er niet mee lijkt te zitten, Maar dan nog, hoeveel geld wil je hierin gaan pompen en is dat in verhouding met de prijs van een volledig gereviseerde machine van hetzelfde model? Ik ben en blijf van mening dat je uiteindelijk goedkoper uit bent met een door een specialist gereviseerde machine (die zou al nooit die kast voor dat geld gekocht hebben). Ik snap ook best dat er liefhebbers zijn die willen kunnen zeggen "dat heb ik zelf gedaan" maar keer op keer zie je de problemen in die kasten die terug keren of dat de storingen als een kettingreactie optreden en dat je gewoon ziet alles eigenlijk opnieuw moet of dat er dingen zijn die niet goed genoeg gedaan zijn of dat er onderdelen zelfs volledig verwijderd zijn omdat het een probleem veroorzaakte ( bij NSM de totaal teller bijv.) Maar het zou dus met dat onderdeel ver nog in ook gewoon moeten werken dus is het een knullige reparatie, maar heeft het zin om zoiets tegen die persoon in kwestie te zeggen? Nogmaals Logica is ver te zoeken en naar het advies word niet altijd geluisterd maar ik als een specialist in dit merk hoop voor die beste man dat hij een wijs besluit maakt (Mijn advies is verkoop dit ding hetzij met verlies en koop er een spelende kast voor terug) want dit zijn situaties waardoor men de interesse in deze hobby kan verliezen en projecten als deze waar al veel in gerommeld is door menig hobbyist zijn meestal een bodemloze put, Hobbyist 1 komt er niet uit Hobbyist 2 haalt er nog een paar goede onderdelen uit en stopt er kapotte zooi in terug om de kast compleet te houden hobbyist 3 koopt hem en komt er achter dat het te duur word dus verkoopt hem voor iets meer nog door aan een andere onwetend persoon en zo gaan deze jukeboxen keer op keer marktplaats over ( als je daar geregeld op kijkt valt het gewoon op of men veranderd gewoon de gebruikers naam, er zijn er zat die 5 accounts hebben :lol: ) niet iedere jukebox is het herstellen waard en meeste jukeboxen op marktplaats zijn in Prijs/Kwaliteit verhouding gewoon te duur, maar het verkoopt blijkbaar nog heel goed daar dus zijn er nog altijd genoeg liefhebbers die een poot uitgedraaid krijgen

Maar goed, het is vaak genoeg op dit forum behandeld het is niet mijn jukebox en het is ook niet mijn geld dat erin gestoken word dus ook verder niet mijn probleem, wie niet horen wil .... Moet en zal voelen!

Een tip! Jukebox NSM consul 120
Bieden
https://link.marktplaats.nl/m1670356959?utm_source=android_social&utm_content=vip&utm_medium=android_social&utm_campaign=socialbuttons

Slopen en hierin bouwen, veel goedkoper :idea:


Succes,

Roy
Sjaos
Berichten: 6
Lid geworden op: vr feb 05, 2021 7:02 pm

Re: NSM Prestige 120 C Trafo

Bericht door Sjaos »

Roy,

Ik heb de motor geplaatst, hij selecteert goed, en de man had mazzel want de versterker werkte iig. dwz, er komt geluid uit. De versterker was ook lekker aan gerommeld zag ik, treble en bas regelaar ontbraken en diverse bedrading was in elkaar geknutseld met kroonsteentjes en plakband ..
Ik heb die man verteld dat ie een miskoop heeft gedaan, maar hij was blij dat ie voorlopig werkt en er vrij goed geluid uit kwam. Hij liet wel wel doorschemeren dat ie de Consul ws op marktplaats ging zetten omdat hij toch een ander type wilde. Heb hem geadviseerd om dan wel iemand mee te nemen die er verstand van heeft.
Gr. Sjaak
Roy01
Berichten: 1135
Lid geworden op: za dec 05, 2015 11:12 pm

Re: NSM Prestige 120 C Trafo

Bericht door Roy01 »

Dit word echt mijn laatste bericht hier op het forum, ik was er al mee gestopt maar vind dat ik wel hier even op moet antwoorden

Fijn te horen dat de kast (in zekere zin) werkt. Een miskoop was het zeker en al helemaal voor dat geld. Maar ik persoonlijk zou als leek of beter gezegd als iemand die een perfecte jukebox zoekt waar je jaren probleemloos van wilt en kunt genieten zo'n ding dan ook zeer zeker niet op marktplaats kopen. Maar goed, Men is snel tevreden zoals ik al zei en dat moet men verder ook helemaal zelf weten, het is vaak genoeg gezegd dat perfecte jukeboxen niet op marktplaats staan (enkele uitzonderingen daargelaten maar die zijn op 2 handen te tellen) en of je net een van die 10 eruit weet te vissen? Meestal zijn die redelijk duur tegenover de rest en blijven ze staan want die goedkopere zijn dan snel interessanter, Voor een hobbyist die graag aan een jukebox wilt sleutelen is het een ander verhaal, dan staat die site inderdaad vol met projecten (vaak wel veel te duur maar dat is ook vaak schijn van bieders die niet komen opdagen, dus ja de prijs word ook vaak opgedreven door de volwassen kinderen binnen de hobby) , en er staan ook zat kasten op die al 10x opnieuw zijn geplaatst door verschillende aanbieders die blijkbaar denken dat het niet op valt als er ineens bij staat "Bij ons ingeruild" en in een andere plaats ... dat is meestal omdat ze als donor gebruikt zijn, men kan niet aan de benodigde onderdelen komen of men vind geen monteur die dit wil doen. Het is maar waar je je geld op in wilt zetten, ik koop er nagenoeg niets meer op want de hoop rotzooi is groter dan de pareltjes, ik heb er in ieder geval nog nooit een perfect werkende kast vandaan gehaald, er mankeerde altijd wel iets aan (zeker na transport) ook al stond erbij "volledig gereviseerd" :lol: dus ja, voor diegene die info in willen winnen.... koop je als niet technisch persoon op marktplaats een jukebox zorg dan eerst voor een monteur die dit project wil aan nemen :idea:


Tot zo ver mijn bijdrage aan het forum

Succes
Plaats reactie